Metoda de aspirat senzorul aparatului foto

Oricit de grijuliu schimb obiectivele tot apare mizerie pe senzor… probabil de la capacele obiectivelor pe care poate nu tot timpul reusesc sa le feresc de praf. Sa sufli pe senzor cu pompita nu e o solutie pentru ca mizeria pleaca de pe senzor ajunge undeva in zona oglinzii poate iar aceasta cind se pune in miscare la declansare antreneaza mizeria si o muta de regula in alta parte a senzorului.
Metoda cea mai buna este aspirarea senzorului, precum si a micilor locasuri unde se poate aduna mizeria care poposeste acolo pina cind pleaca la plimbare cu oglinda. Pentru aspirarea senzorului folosesc sistemul din imagine, achizitionat de la 4k

2 thoughts on “Metoda de aspirat senzorul aparatului foto

  1. Da… trebuie sa fac si eu operatiunea asta…
    Merci mult pentru informatiile complete. :

  2. O expunere foarte folositoare Maestre Savulescu.Da…mii de scuze, daca tot ai pomenit de 4k…exista si alte solutii…mai fara riscuri de f…t senzor: Se lasa senzor jegos…chiar nu conteaza asta, se trage la f2.8…f2..f1.4, se redeseneaza conceptual totul pentru lucru cu profunzimi reduse.Si se face treaba asta uitand pentru vecie de flash-uri si utilizand luminile continue extraordinare de la 4k.Punct.Senzorul e murdar?….in imagini e fata mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website

*