CPPC grupa 15, fotografie de produs la 4K

Pentru cursantii CPPC, dupa fotografia de noapte a urmat fotografia de produs si nu in orice lumina ci in lumini de Oscar. Asa ca am purces cu mic cu mare catre 4K, unde Catalin ne-a tinut o prezentare succinta despre luminile Dedo. spun succinta pentru ca de regula prezentarea asta dureaza cam 3-4h, acum a concentrat-o intr-o ora, o ora si un pic, punand accent pe partea practica mai mult. E foarte probabil sa avem niste workshop-uri de fotografie de produs la 4K asa stati cu urechiile ciulite.

De ce 4K pentru fotografie de produs?

Simplu, sunt luminile pe care le poti modela foarte rapid si calea spre succes e asigurata foarte rapid. De unde stiu asta? Pai e simplu, am lucrat cu ele in conditii de studio si la client direct si rezultatele sunt excelente de fiecare data. Da, daca te intereseaza o fotografie 100% descriptiva si folosesti DEDO e ca si cum ai transporta cartofi intr-un Ferrari, daca in schimb te intereseaza ca produsul fotografiat sa aibe accente de lumina pe anumite zone i-ati DEDO. Da stiu, o sa spuneti ca e scump… lumina de calitate e importanta, calitatea ei, si lipsa de variatie a temperaturii de culoare e importanta pentru ce fotografiati, atunci DEDO e raspunsul. Si apropo, nu trebuie sa le cumparati, se pot inchiria la fel de bine si le aveti cu voi la job-ul respectiv.

Inaf uiz za stori, iata si cateva imagini din studio de la Catalin, multumim pentru gazduire Cata.

 

 

CPPC grupa 15

CPPC grupa 15

Am inceput scoala la CPPC, (Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura)
Luni seara am predat partea practica de la modulul de fotografie de noapte.

Photosetup ne-a ajutat cu trepiede, trepiede care sunt indispensabile in fotografia de noapte. De fapt daca stau bine sa ma gandesc imi aduc aminte de o
vorba celebra „Cel mai bun obiectiv e trepiedul” Asa ca fie ca faceti fotografie de noapte, de natura, de produs, de macro aveti nevoie de un trepied. In
principal aveti nevoie de un trepied bun, care sa nu miste cand declansati.

Trepiedele pe care ni le-au adus Photosetup au fost Manfrotto.  Am vazut si testat liderul de gama, un trepied din carbon, socant de usor. Nu cred ca avea mai mult de 1,5 kg

Ok, stim deja ca un trepied Manfrotto e mai scump decat cele pe care le gasiti la coltul strazii la semafor, si e normal sa fie asa, eu am un Manfrotto de vreo sase sau sapte ani, l-am folosit si in studio si in natura, a fost suficient de tavalit ca sa spun asa. Mecanismul capului, fluturii lucreaza ca in prima zi.  Colegii de la Photosetup si-au dat seama cat de vechi e pentru ca nu se mai produce ca model, ca aspect si functionalitate nimic nu ii tradeaza varsta.

Revenind la idea de scump versus calitate aveti o noutate de la Manfrotto adicatelea la Photosetup veti gasi Manfrotto pentru orice buget.

Puteti sa le comandati on line ceea ce va ajuta si va taie din timpul de deplasare.

Un trepied bun atat pentru fotografie de noapte cat si pentru fotografie de produs tinand cont ca i se poate pozitiona coloana centrala in pozitie orizontala este Manfrotto 055XPROB insotit de capul 804RC2.
Elena se uita sa vada daca misca aparatul dupa ce strange capul de trepied. Ei bine nu se misca, ramane ferm pe pozitie si suporta o greutate de 4kg.
Tineti minte ca la fotografia de produs am facut tot felul de artificii ca sa avem aparatul pus pe trepied perpendicular pe masa, a fost dificil din cauza lipsei coloanei rabatabile.

Da, recomand Manfrotto si fac asta pentru ca il folosesc de ani de zile si e perfect.

Cum spuneam Manfrotto are trepiede pentru toate pungile si aveti in articol link-uri cu trepiede care merg de la 500 ron pana la 1900.
Trepiedul recomandat si care cred ca v-ar ajuta in orice situatie, tine pana la 4 kg, are coloana rabatabila, are capul 804RC2 asigura mobilitate deplina pe toate cele trei axe si odata fixat si strans nu misca nici macar un milimetru.

Cum spuneam mai sus puteti avea un Manfrotto atata timp cat au trepiede si pentru un buget mai redus. Iata Un trepied pentru low budget. Kit-ul contine si o husa, so that’s a real deal.

Dupa ce am folosit trepiedele aduse de Photosetup, multumesc Valeria si celor doi Catalini ne-am apucat si am tras cateva panning-uri unele mai mici altele nu…

Click aici pentru panning-uri

 

 

 

 

Studio Anca

In vizita la Anca Paraschiv la studioul ei.

Am trecut aseara pentru cateva cadre. O astmosfera placuta, calda cu oameni amabili si care nu vand servicii tranzactional ci mai degraba consultativ. Anca stie sa consilieze si data fiind experienta ei in make-up si hair styling face minuni. Machiajele pe care le face Anca sunt naturale, fine si scot in evidenta trasaturile cu delicatete.

Pun aici cateva cadre cu salonul si abia astept proiectele viitoare cu Anca.

Manfrotto KLYP

Cat de tare poate sa fie gadgetul asta facut de catre Manfrotto?
Simplu si eficient fie ca vrei o lumina si un trepied le pot atasa in no time iPhone-ul pe care il ai la purtator.

Mai multe aici

In Romania pe cand? Sigur Luca si-ar lua unul…

La treaba cu DEDO Light

Am avut o lucrare pentru cu client care face o diferenta pe piata de nunti in Romania.Acum detine doua locatii cu cate trei respectiv doua saloane de nunti in Pipera si in Militari.
Inca nu spunem despre cine este vorba… dar sigur o sa punem mai multe imagini de final.
Pentru cunoscatori si pentru prieteni are legatura cu Vama Veche, cu oamenii de acolo, asa ca a fost una din lucrarile facute cu suflet, la care am muncit mult, la care indiferent de cate deplasari am facut le-am facut cu gandul sa scoatem imagini cat mai bune.

Am pus cateva cadre inclusiv de making of… si niste prefinale ca sa spun asa. Urmeaza sa alegem sa facem corectii si sa le editam. Evident maestru Luca se ocupa de editare.

 


Ca de obicei pentru lucrarile cu lumina Dedo de la 4K m-a ajutat Catalin.
Cu rabdarea caracteristica a asezat lumina pentru toate cadrele pe care le-am tras.
Printre echipamentele pe care le-am avut la noi am folosit kit de baza pe care am pus fie softbox-uri, fie volete, fie iris, fie gobo-uri sau filtre de culoare.
Mama tuturor luminilor folosite pe locatie a fost evident o sursa de 4×150 cu difuzie cu intensitate reglabila gratie unui dimmer care lucra pe canale.

Alegerea pentru DEDO are la baza in primul rand versatilitatea luminilor si posibilitatea de a le controla atat puterea cat si forma cu foarte mare usurinta. Am avut cadre in care au trebuit disimulate astfel incat sa nu se vada in cadru. Capetele de lumina fiind mici au fost foarte usor de mascat in cadrul final.
Accesoriile iar sunt foarte importante, am avut nevoie de zone iluminate foarte precis si de multe ori de o iluminare cu marginile conturate pierdut. In alte situatii am avut nevoie de lumina dura, oricare au fost cerintele de iluminare echipamentul si-a facut treaba fara probleme.

La una din prezentarile de lumini facute de Catalin a bagat un cap de lumina in apa, a bagat mana dupa el sa il scoata… si lumina a ramas in continoare aprinsa si nici el nu s-a curentat :D. E genul de lumina cum spuneam foarte versatila, lumina care a fost folosita si la Fotogenica in 2012 la fotografia subacvatica.
Dar nu despre asta vroiam sa va spun acum ci mai degraba despre durabilitatea si rezintenta capetelor de lumina.

Cum spuneam am avut de facut mai multe sesiune la clientul respectiv.
Lumini peste tot, cabluri pe care nu le-am pozat pe perete sau pe covor cu banda adeziva… Inevitabilul se produce si un ospatar mai putin atent a luat un cablu in picioare, cablu, care a antrenat alt cablu si una peste alta au cazut doua lumini cu tot cu stative. Ne-am uitat la ospatar si eu si Cata si ne-a izbit rasul…
Expresia ospatarului era nepretuita… crezuse ca a stricat tot, ca o sa il coste… am vb. cu el sa ii treaca socul si la ce avalansa de ganduri avea era normal sa aibe mimica aia… Luminile care au cazut cu zgomot si de la 2 metri pe o pardoseala mozaicata nici macar nu au apucat sa se stinga. DEDO Lights…

Ramane sa ne mai citim cu imaginile finale cat de curand.