Vernisaje foto la Vama sub Lumini de Oscar

VSLO a ajuns la cel de-al patrulea an de existență. În fiecare an sunt organizate expoziții de fotografie, iar anul acesta vor fi 15 vernisaje.
În spatele fiecărei expoziții este o poveste, nu doar a modului în care au fost realizate fotografiile ci și a omului care le-a făcut, a motivației pe care a avut-o în momentele respective.
Pentru mine povestea a început în 2006 cu Michail (și el expune și (:D) anul acesta în Vama Veche), pe care l-am cunoscut în București și cu care am avut prima expoziție cu încă doi prieteni fotografi.
În acel an, înainte să plece din București, Michail mi-a dăruit cartea „Atget’s Paris” publicată de Taschen.
În martie 2013 am fost la Paris. Pe lângă ghidul clasic și gps am luat cu noi cartea dăruita de Michail, cu fotografii făcute de Atget în Paris între 1897 și 1927.
Deși vremea a fost extrem de neprietenoasă, am profitat de lipsa puhoaielor de turiști și am căutat o parte din locațiile în care Atget a făcut fotografiile acum mai bine de o sută de ani.
Expoziția mea se numește „Pe urmele lui Atget”. V-aș invita să o vedeți dar sună prea gol. Vă invit să cunoașteți povestea din spatele ei și să vă lăsați purtați prin Parisul actual și prin cel de acum un veac.
Fiecare expoziție trebuie privită cu ochii și inima deschise astfel încât să puteți surprinde și povestea din spatele imaginilor.
Pentru mine cea mai mare încărcătură sentimentală o are vernisajul „proprietarului de nori”. Sunt sigur că va fi alături de noi într-un fel…

One thought on “Vernisaje foto la Vama sub Lumini de Oscar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website

*