Transnistria, temnita limbii romane

Cristina Costieanu, editorul de suflet de la ePublio, impreuna cu Octavian Balea si Dan Gheorge au alcatuit un material despre temnita limbii romane. Da, asa ceva exista si este la mai putin de 700Km de Bucuresti. Asa ceva exista si ne priveste pe toti, mai ales pe parintii care acum au copiii in scoala asta pentru ca sistemul de invatamant actual mai devreme sau mai tarziu va genera niste detinuti. Detinuti in propria tara, fara o cultura, fara un invatamant de calitate riscam o unificare cu moartea invatamantului din Transnistria.

Mai multe date despre eveniment aici:

 

Dragă cititorule,

 

Îndrăznesc să îți scriu pentru a-ți aduce în atenție o carte despre oameni. Oamenii unei țări care nu există…

 

Iară nu suntu vremile supt cârma omului, ci bietul om supt vremi.” (Miron Costin)

 

Da. Am fost mereu supt vremi. O spun cronicile. O simțim și noi, atunci când ne amintim să privim în zare. Supt vremi care ne țin îngropați în ignoranță și nepăsare. Supt vremi care ne forțează să purtăm măști. Măștile altora. Poveri care ni se repartizează sistematic și care, încet-încet, se contopesc cu sufletul. De om.

 

Și vine clipa în care conștientizăm insuficiența… celorlalți. Oricât de minunați ar fi, oricât de necesari ne-ar fi, ceva le lipsește. Ceva ce nu putem numi. Noi suntem mai mult, vrem mai mult și avem nevoie de mai mult. Și vedem doar imperfecțiuni, singurătate. Și pustiu.

Și vine clipa în care conștientizăm insuficiența… proprie. Măști purtate cu eleganță. Măști care au ajuns să devină parte din noi. Ne sunt chip. Ne aparțin și ajungem să le aparținem. Măști care ne rănesc, care ne îmbătrânesc spiritul prin efortul constant de a le purta.

Sunt clipe în care conștientizăm insuficiența… și atunci trebuie să schimbăm ceva. În cei pe care îi iubim. În cei printre care ne petrecem clipele. În cei care ne pot ridica de supt vremi. În noi.

 

Cred cu tărie că destinele pot fi influențate de cărți – da, este un ideal care încă nu mi-a fost luat. Și este motivul pentru care îți propun o carte care are puterea de a schimba ceva în cei care ne pot ridica de supt vremi. Este o carte care are puterea de a schimba ceva în tine„Transnistria: temnița limbii române”.

 

Cu speranța că vei conștientiza că ai puterea de a schimba ceva, îți mulțumesc pentru timpul acordat și pentru sprijinul oferit în promovarea acestui proiect.

 

Cu stimă,

Cristina Costieanu

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website

*