Politisti vs. fotografi concluziile discutiei publice

Un subiect interesant pentru fotografi, pentru ce avem voie si ce nu avem voie sa facem… Un articol scris de Cris:

Postat de Cristina Petrescu in La zi |06 Octombrie 2010 |0 comentarii
Nu o data am auzit despre diverse „ciocniri” dintre cetateni bine intentionati (si dotati cu camere foto ori de filmare) si politisti, poate la fel de bine intentionati, dar cu certitudine avand o problema de atitudine si educatie.

Doua dintre exemplele cele mai cunoscute sunt mai jos. In primul, personajul principal a fost „saltat” pentru ca fotografiase masina politiei parcata in statia de autobuz. In a doua inregistrare video a fost tot o problema de circulatie. Autorul, ulterior aproape victima, manat un spirit donquijotesc civic, s-a gandit sa ia la rost politaiul dintr-o alta masina a politiei parcata pe banda a doua, noaptea, fara semnalizare. Cu camera deloc discret pregatita:

Acum vreo 2 saptamani va anuntam ca se intampla si va trimiteam sa participati la dezbaterea publica Politisti vs. Fotografi, la care invitatul principal era Christian Ciocan, purtator de cuvant al Politiei Capitalei.

Noi n-am ajuns,din pacate, si poate nici voi, astfel incat, cu un pic de intarziere, iata… ermm… concluziile, via Active Watch, Agentia de monitorizare a presei, organizatorii intalnirii, pe blogul carora citim ca mai toata lumea a plecat cam dezumflata, iar concluziile au fost [citam selectiv si mai pe scurt de aici si aici]:

– politistul in uniforma poate fi fotografiat sau filmat, indiferent daca este sau nu in timpul programului, fara sa ii ceri acordul;
– daca te vede, politistul iti poate cere sa te legitimezi;
– „doar pentru filmat nu poti fi dus la sectie, daca te legitimezi. Trebuie sa existe o alta justificare, mentionat

One thought on “Politisti vs. fotografi concluziile discutiei publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website

*